Zink

Metaalland, de professional voor zink!

Wilt u zink maatwerk? Metaalland is uw partij als het gaat om het vervaardigen van zink oplossingen op maat. Onze specialisten werken met professionele apparatuur om u te verzekeren van nauwkeurig geproduceerd zink. Waarom kiezen voor zink? Zink heeft een karakteristieke uitstraling en gaat lang mee. Het materiaal is daarnaast uiterst onderhoudsvriendelijk en staat bekend om zijn duurzaamheid. Zink is overigens ideaal voor diverse gevel en dak projecten omdat het materiaal zich eenvoudig laat bewerken en plooien. Hierdoor zijn alle oplossingen mogelijk die de meest creatieve en veeleisende vakman maar kan bedenken. Dit maakt zink vandaag de dag tot een veelgebruikt materiaal in de daken- en bouwindustrie.

De extreem lange levensduur van zink! 

Zink wordt vaak toegepast voor de bekleding van daken en gevels. Wij maken voor gevel- en daktoepassingen er o.a. afdekkappen, dakranden, dakgoten, waterslagen en daktrimmen van. Dit omdat zink de ideale eigenschappen heeft. Zo is het een zeer duurzaam product en is het makkelijk te verwerken. De levensverwachting van bijvoorbeeld een zinken dakgoot kan oplopen tot maar liefst 50 jaar. Zelfs na al die jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen. Het wordt niet broos, veroudert niet en het is heel gemakkelijk te repareren. De extreem lange levensduur heeft zink te danken aan een hoge corrosiebestendigheid. Maar ook een goede bevestiging van het product is zeer belangrijk. 

Lees meer

De voordelen van zink: 

  • Materialen van zink geven uw huis een karakteristieke uitstraling;
  • Ruime keuze aan kleuren;
  • Licht in gewicht;
  • Waterdicht;
  • Flexibel en makkelijk in vele vormen te plooien;
  • Reparaties zijn bij zink makkelijk uit te voeren;
  • Zink heeft een extreem lange levensduur;
  • Zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten;
  • Geen onderhoud noodzakelijk.

Hoe wij zink toepassen!

Wij zien een duidelijke groei in de vraag naar zink. Dit is vooral te danken aan de duurzaamheid en toeppassingsmogelijkheden van dit materiaal. Wij maken er o.a. afdekkappen, dakranden, dakgoten, waterslagen en daktrimmen van. Maar alles wat er maar te bedenken valt kun je vervaardigen in zink met de juiste vakkennis en machines.

Bent u al bekend met zinken afdekkappen?

Met zinken afdekkappen werkt u het dak professioneel af en heeft het pand een karakteristieke uitstraling. Afdekkappen zijn dakrandprofielen die lekkages en het wegwaaien van de dakbedekking moeten voorkomen. Als u geen afdekkappen plaatst, zorgt dat voor een snellere slijtage van uw dakbedekking en kan zelfs leiden tot lekkages. Dus het gebruik van zinken afdekkappen zorgt uiteindelijk voor een mooier resultaat en een langere levensduur.

Kwaliteit, service en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel

Wij vinden het van groot belang dat wij de beste kwaliteit leveren. Bij Metaalland staat de klant centraal. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor advies, ontwerp, productie en afwerking. Actief meedenken, teamwork en flexibiliteit is waar we voor staan. Dit zorgt ervoor dat we uw wensen snel kunnen ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. We investeren voortdurend in kennis en expertise en volgen de ontwikkelingen op de voet. Dit alles om u altijd een actueel en breed assortiment te kunnen aanbieden. Kortom, wij stellen alles in het werk om aan uw wensen te voldoen. Breng eens een bezoek aan onze vestiging in Eindhoven en Nijmegen! Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!