Zetten

Metaalland, voor al uw zetwerk op maat! 

Zetten is een plaatbewerkingstechniek die veelvuldig wordt toegepast. Zetten is een algemene term die ook wordt gebruikt voor het buigen van plaatwerk in een bankschroef, zetbank of een kantbank. Deze plaat kan van diverse materialen zijn, zoals bijvoorbeeld aluminium, lood, plastisol of zink. Welk materiaal gebruikt wordt hangt af van het doeleinden waarvoor de platen gebruikt moeten worden. Doormiddel van zetten wordt een plaat in een andere en dus de gewenste vorm gezet. Ons assortiment aan zetwerk is zeer uitgebreid. Als u kiest voor zetwerk op maat heeft u vele mogelijkheden op het gebied van formaat, afwerking, materiaal en kleur.

Hoe werkt het zetten van een materiaal?

Bij het zetten kunnen wij zeer nauwkeurige hoeken aanbrengen in het plaatmateriaal. Deze hoeken kunnen zowel scherp zijn als afgerond. Bij Metaalland hebben we een professionele werkplaats en machinepark in eigen beheer. Hierdoor zijn we erg flexibel en kunnen we zetwerk op maat snel leveren. Dankzij onze vakmensen heeft u altijd een aanspreekpunt voor advies en levertijden. Dit is afhankelijk van de afmetingen van het plaatmateriaal en de hoeveelheid die u nodig heeft. Het grote voordeel van het zetten van een materiaal is het dat niet aan elkaar gelast hoeft te worden met als bijkomstigheid dat het minder tijd kost. Daarbij is het altijd ook een stuk netter afgewerkt dan bij lassen. 

Lees meer

Welke producten zetten wij allemaal voor u?

Wij van Metaalland produceren hoogwaardig zetwerk dat voldoet aan de gestelde eisen. U kunt bij ons terecht voor het zetten van u-profielen en damwanden tot aan zeer complex maatwerk, zoals overgangsvormen en conussen. Of u nu zetwerk op maat zoekt van aluminium, lood, plastisol of zink? Wij zijn in staat om aan al uw vraagstukken te voldoen. Denk hierbij o.a. aan daktrimmen, afdekkappen en waterslagen. Heeft u vragen over een project of wilt u vrijblijvend advies? Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

Service en kwaliteit staan bij Metaalland hoog in het vaandel!

De individuele kwaliteiten van onze vakspecialisten zijn van het hoogste niveau. Wij zijn pas tevreden als alles naar wens is. Materialen in alle soorten en maten worden door ons verzorgd. De unieke kenmerken van bijvoorbeeld zink of koper zorgen voor de juiste uitstraling van uw project. Groot of klein. Op het gebied van dakgoten bent u bij Metaalland aan het juiste adres. Of het nu gaat om standaardgoten, mastgoten of bakgoten in beugels. Onze medewerkers weten alles over zink, aluminium, lood of plastisol. Metaalland staat bekend om haar heldere afspraken en absolute vakmanschap. Kortom wilt u de beste kwaliteit voor een goede prijs? Metaalland is uw partners voor al uw maatwerk zink. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze vakspecialisten staan voor u klaar!