RVS

Maatwerk RVS door Metaalland!

RVS is een metaalsoort met veel toepassingsmogelijkheden. Zo is RVS erg geliefd bij designers en meubelontwerpers en wordt het zowel bij gevelprojecten als dakprojecten toegepast.

RVS is een metaalmenging oftewel een legering dat voor het grootste gedeelte bestaat uit ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Naast de toepassing in de interieurbouw vindt RVS ook zijn gebruik in o.a. de bouw, chemische industrie en de voedingsindustrie. Doordat het product een zeer mooi en karakteristieke uitstraling geeft zien we de vraag naar RVS de laatste jaren flink toenemen. Ook is RVS bijzonder goed te combineren met o.a. glas en natuursteen. Het chroom in RVS zorgt ervoor dat het materiaal roestvast wordt. Wanneer het chroom met zuurstof in aanraking komt, vormt het een onzichtbaar laagje chroomoxide. De oxidehuid. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen verdere roestvorming en zo beschermt het zichzelf.

Lees meer

De voordelen van RVS.

Het materiaal RVS kent vele voordelen voor het gebruik. Zo geeft het uw project een moderne, professionele uitstraling en gaat het erg lang mee. RVS is namelijk een zeer sterk materiaal! Hieronder nog meer voordelen de metaalsoort RVS:

  • Duurzaam;
  • Recyclebaar;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Heeft een exclusieve uitstraling;
  • Hoge hittebestendigheid;
  • Kan goed tegen temperatuurschommelingen;
  • Water-, wind- en luchtdicht;
  • Goed te combineren met andere materialen.

Hoe wij RVS toepassen!

Wij beschikken over diverse machines die het voor ons mogelijk maken om RVS te bewerken. Zo kunnen wij RVS o.a. lassenzagen, coaten, knippen, vormen, frezen en construeren. Dit maakt het mogelijk dat we ook RVS platen en profielen in vele maten kunnen leveren. Dus of u nu een ronde buis van 4 meter lang wilt? Of bijvoorbeeld een plantenbak? Bij ons is alles mogelijk! Schroom dus niet en informeer naar de vele mogelijkheden!

Uw tafelonderstellen gemaakt van RVS?

Een tafelpoot gemaakt van RVS geeft uw interieur een moderne en industriële look! U kunt bij ons tafelpoten laten maken in elke gewenste vorm, maat of kleur. Misschien heeft u wel een prachtig tafelblad waarvan het onderstel ontbreekt? Bij Metaalland kunt u de tafelpoten geheel naar wens laten maken. Door het toepassen van een maatwerk onderstel krijgt uw tafel een totaal nieuwe en strakke uitstraling. De RVS tafelpoten zijn leverbaar in ronde en vierkante uitvoeringen. In de onderkant van de tafelpoot kan zelfs een kunststof meubeldop geplaatst worden, waardoor de vloer niet zal beschadigen. Zo is een RVS tafelpoot een stijlvolle afwerking van uw huis, tuin of kantoor. Kleine of grote orders zijn dankzij onze uitgebreide productiemogelijkheden geen probleem. Neem contact op voor onze mogelijkheden.

Elke dag ijzersterk!

Of het nu gaat om aluminiumloodplastisolRVS of zink. De medewerkers van Metaalland hebben alle kennis in huis om al deze materialen gedegen en met vakkennis te verwerken. Of het nu gaat om het lassenzagen of coaten van een materiaal of product. Wij vinden het zeer belangrijk om elke keer weer hoogstaande kwaliteit en service te leveren. Op zoek naar een vakidioten die zowel actief meedenken, advies geven, ontwerpen, produceren en de afwerking voor u verzorgen? Dan kunt u bij ons terecht! Teamwork en flexibiliteit is waar we voor staan. Dit zorgt ervoor dat we uw wensen snel kunnen ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. Wij beschikken over de creativiteit, ervaring én het netwerk om de juiste schakels aan elkaar koppelen. Kortom; wij stellen alles in het werk om aan uw wensen te voldoen. Breng eens een bezoek aan onze vestiging in Eindhoven en Nijmegen! Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Neem contact met ons op!