Plastisol

Plastisol zetwerk in elk gewenste kleur!

Plastisol is een zeer licht metaal, dat in elke gewenste afmetingen en RAL kleuren geleverd kan worden. Dus ook paars, rood of oranje. Plastisol is eenvoudig te verwerken materiaal en wordt in grote getale vervaardigd op rollen. Plastisol is een composiet, dat wil zeggen dat het product is geconstrueerd uit verschillende componenten. Plastisol is dus opgebouwd uit een staalplaat die voorzien is van een kunststof coating. Deze coating is een glasvezel versterkt polyester. Plastisol zetwerk is ook op maat te verkrijgen. Dankzij onze expertise en eigen machinepark kunnen wij allerlei oplossingen op maat aanbieden.

Waar wordt plastisol toegepast?

Plastisol wordt voornamelijk gebruikt voor boeiboorden, afdekkappen, daktrimmen en zetwerk. Het grootste voordeel van plastisol is dat het ten opzichte van andere materialen erg onderhoudsvrij is. Om deze reden kiezen steeds meer klanten voor het gebruik van plastisol in de woning- en kantoorbouw branche. Daarnaast is plastisol bestand tegen kromtrekking en tegen aantasting van schimmels en dergelijke. Producten gemaakt van plastisol hebben dus vrijwel geen onderhoud nodig. Wij raden wel aan om regelmatig het product schoon te maken. Dit zorgt voor een hoogwaardig resultaat en mooi aanzien. Het schoonmaken van plastisol is erg makkelijk en kan gewoon met een vochtige doek.

Lees meer

De voordelen van plastisol!

  • Zeer flexibel;
  • Plastisol coating verlengt de levensduur aanzienlijk;
  • Plastisol is makkelijk te combineren met vele andere materialen;
  • Veel kleuren beschikbaar;
  • Geheel roestvrij;
  • Geen onderhoud nodig alleen raden wij aan om het af en toe schoon te maken;
  • Schade bij dit product is makkelijk te herstellen;
  • Vuurbestendig materiaal;
  • Eenvoudige montage en afwerking;
  • Kleurvast en UV-bestendig / weersbestendig.

Bent u al bekend met plastisol daktrimmen?

Een plastisol daktrim is een dakrandprofiel die ervoor zorgt dat uw dak beschermt is tegen lekkage en tegen het wegwaaien van de dakbedekking. Mocht u deze niet plaatsen, dan is de kans groot dat er na verloop van tijd ruimte ontstaat tussen de dakisolatie en de onder- en toplaag van de dakbedekking. Hierdoor kunnen vuil en vocht zich gaan ophopen. Met als gevolg een snellere slijtage van de dakbedekking en op ten duur een verhoogde kans op lekkages.

Kwaliteit, service en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel

Wij vinden het van groot belang dat wij de beste kwaliteit leveren. Bij Metaalland staat de klant centraal. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor advies, ontwerp, productie en afwerking. Actief meedenken, teamwork en flexibiliteit is waar we voor staan. Dit zorgt ervoor dat we uw wensen snel kunnen ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. We investeren voortdurend in kennis en expertise en volgen de ontwikkelingen op de voet. Dit alles om u altijd een actueel en breed assortiment te kunnen aanbieden. Kortom, wij stellen alles in het werk om aan uw wensen te voldoen. Breng eens een bezoek aan onze vestiging in Eindhoven en Nijmegen! Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!