Lood

Metaalland maakt uw lood op maat!

Lood is een zwaar blauwgrijs metaal en erg zacht waardoor het makkelijk handmatig tot allerlei vormen te bewerken is. Lood is erg goed bestand tegen corrosie, maar het wordt dof onder invloed van lucht. Lood vindt zijn toepassing vooral bij daken en gevels. Het wordt gebruikt om een waterdichte overgang te maken tussen bijvoorbeeld een gevel en het platte dak of een dakkapel en de dakpannen. Maar lood wordt ook als designmetaal voor kunstenaars en architecten gebruikt.

Gebruik van lood in de bouw!

Omdat lood een behoorlijk slechte geleider is van elektriciteit en een mooie karakteristieke uitstraling geeft aan uw woning of pand zien we het nog geregeld gebruikt worden. Meestal niet meer als product op zich maar vaak om een waterdichte overgang te maken tussen bijvoorbeeld een gevel en het platte dak. Loodwerk is een erg belangrijk onderdeel van het dak. Versleten lood kan lekkage veroorzaken. Daarom is het erg belangrijk regelmatig het loodwerk te controleren en te laten repareren, renoveren of te vervangen. Heeft u lood op maat nodig dan kunt u bij Metaalland terecht. Wij hebben de nodige expertise en machines in huis om aan al uw ontwerp vraagstukken te voldoen.

Lees meer

De voordelen van lood:

  • Waterafstotend;
  • UV-bestendig;
  • Zeer flexibel;
  • Zwaar en dus niet windgevoelig;
  • Duurzaam;
  • Volledig recyclebaar.

Lood zorgt voor een waterdichte overgang!

Lood is een materiaal waarmee overgangen op het dak waterdicht worden afgewerkt. Denk o.a. aan loketten op de overgang van metselwerk met het dak, nokaansluitingen en onder dakramen. In deze gevallen is lood onmisbaar! Lood kan behandeld worden met patineerolie. Zo voorkomt of vertraagt u de vorming van lelijke loodoxiden. Kortom lood wordt vaak gebruikt om moeilijke hoeken op te lossen, extra zekerheden in te bouwen of het noodzakelijke onderhoud te verminderen. Heeft u vragen over toepassingen in lood? Neem contact op met een van onze specialisten.

Kwaliteit, service en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel

Wij vinden het van groot belang dat wij de beste kwaliteit leveren. Bij Metaalland staat de klant centraal. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor advies, ontwerp, productie en afwerking. Actief meedenken, teamwork en flexibiliteit is waar we voor staan. Dit zorgt ervoor dat we uw wensen snel kunnen ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. We investeren voortdurend in kennis en expertise en volgen de ontwikkelingen op de voet. Dit alles om u altijd een actueel en breed assortiment te kunnen aanbieden. Kortom, wij stellen alles in het werk om aan uw wensen te voldoen. Breng eens een bezoek aan onze vestiging in Eindhoven en Nijmegen! Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!