Kralen

Metaalland voorziet randafwerkingen van kralen!

Metaalland levert zinken kralen ter afwerking van o.a. een boeirand. Een zinken kraalrand wordt volledig op maat gemaakt en bestaat uit verschillende diameters, variërend van 21 tot 42 mm. Het maken van kralen is een metaalbewerkingstechniek die gebruikt wordt bij het afwerken van randen. Wij maken dakgoten, bakgoten en gevelbekleding op maat die van verschillende afmetingen en diverse metaalsoorten zijn verwaardigd. Wij verwerken o.a. aluminium, lood, plastisol en zink. Metaalland voorziet randafwerkingen e.d. desgewenst van getoogde kralen (alleen kraaldikte Ø 25 mm). Dit levert een grote besparing in arbeid op tegen een relatief geringe meerprijs! Wij kunnen u persoonlijk adviseren over welk materiaal het meest geschikt is voor uw randafwerkingen. 

Wat zijn kralen?

Kralen zijn ronde afwerkranden. Deze worden gebruikt bij de afwerking van dakgoten, platte daken of boeiranden. Ingeval van een dakgoot wordt de goot mooier en vooral ook steviger. Tevens wordt de kraal gebruikt om de goot aan het boeiboord te bevestigen met een klang. Voor het maken van mooie en passende kralen voor aan dakgoten maken wij gebruik van kraalmachines. Dit zijn machines die we makkelijk en snel heel precies kunnen instellen. Zo maakt de machine voor ons de perfecte boog in de kraal die perfect aansluit bij uw dakafwerkingen. Hoe hoger het gebouw, des te groter zijn de kralen die u moet gebruiken. Dit omdat de kraal meer te voortduren krijgt op grote hoogtes.Zo verlengt u de levensduur aanzienlijk van de bevestigde kraal. 

Lees meer

Wat zijn de voordelen van kralen?

Koper en zink zijn duurzame en robuuste materialen en daarom uitermate geschikt voor de bekleding van gevels en daken. Zink is in vele kleuren verkrijgbaar. Gepatineerd (zwart of grijs) of gelakt (alle RAL-kleuren). Zink laat zich eenvoudig in elke vorm verwerken, is veelzijdig en milieuvriendelijk. Het voordeel van een dakgoot met een kraal is dat het geheel een stuk steviger wordt. Tevens wordt de kraal gebruikt om de goot aan het boeiboord te bevestigen. Ook geeft een kraal en moderne en hoogwaardige uitstraling aan uw huis. Het is rond en sierlijk! Heeft u vragen of wilt u een kraal op maat? Neem dan nu contact met ons op! 

Service en kwaliteit staan bij Metaalland hoog in het vaandel!

De individuele kwaliteiten van onze vakspecialisten zijn van het hoogste niveau. Wij zijn pas tevreden als alles naar wens is. Materialen in alle soorten en maten worden door ons verzorgd. De unieke kenmerken van bijvoorbeeld zink of koper zorgen voor de juiste uitstraling van uw project. Groot of klein. Op het gebied van dakgoten bent u bij Metaalland aan het juiste adres. Of het nu gaat om standaardgoten, mastgoten of bakgoten in beugels. Onze medewerkers weten alles over zink, aluminium, lood of plastisol. Metaalland staat bekend om haar heldere afspraken en absolute vakmanschap. Kortom wilt u de beste kwaliteit voor een goede prijs? Metaalland is uw partners voor al uw maatwerk zink. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Onze vakspecialisten staan voor u klaar!