Coaten

Metaalland is specialist in coaten!

Het coaten van een metaalproduct is een proces dat in elke stap nauwkeurigheid vereist. De coating die wordt aangebracht heeft als functie een goede bescherming bieden. Deze bescherming van het metaal zorgt ervoor dat er geen roestvorming ontstaat. Verder biedt het een uitstekende bescherming tegen de zon, regen en wind. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een hoogstaande kwaliteit bieden! In principe kunnen wij alle metalen voor u coaten. Voornamelijk maken wij gebruik van de techniek poedercoaten. Deze manier van coaten gebruiken wij omdat het bijna op alle soorten metalen toegepast kan worden.

Mogelijkheden op het gebied van coaten!

Wij kunnen producten coaten in diverse afmetingen en iedere gewenste RAL kleur. Mocht u uw gewenste kleur toch niet aantreffen in ons assortiment, dan kunnen wij deze altijd voor u bestellen of maken. Wilt u misschien ook een structuur of een speciale afwerking in uw coating? Ook dan bent u bij Metaalland aan het juiste adres! Het poedercoaten kan namelijk glad of in structuur aangebracht worden. Doordat wij een hoogwaardige spuittechniek gebruiken krijgt u een ultradunne laag. Dit heeft als voordeel dat de eigenschappen en afmetingen van uw producten gewaarborgd blijven. De dikte van de coating kan naar uw wensen worden aangepast. Wij kunnen alle metaalproducten coaten. Hierbij kunt u denken aan kozijnen, kasten, plaatwerk, hekwerken, constructiewerk en machineonderdelen. Heeft u een product dat een coating nodig heeft? Wij van Metaalland coaten graag al uw metaal! Neem contact op met een van onze specialisten!

Lees meer

De voordelen van coaten!

Metaal kent als nadelige eigenschap dat het kan gaan roesten. Zeker als een product buiten gebruikt wordt gaat dit proces zeer snel. Daarom is het heel verstandig om een metaalproduct te laten coaten. Welke voordelen heeft het coaten van metaal:

 • Vochtresistent;
 • Corrosie bestendig;
 • Materialen worden slijtvast;
 • Alle RAL-kleuren zijn mogelijk;
 • Hoogglans, mat of zijdeglans coatings;
 • Hamerslag of stuctuur effecten zijn mogelijk;
 • Poedercoaten is milieuvriendelijker dan overige coaten. Dit komt omdat er geen uitstoot is van giftige dampen en er is minder afvalproductie in vergelijking tot natlakken;
 • Poedercoaten is zeer geschikt voor spoedleveringen omdat de producten meteen na afkoeling verder te verwerken zijn.

Hoe gaan wij te werk!

Wat is onze werkwijze bij het coaten van een product? Nadat wij alle wensen met de klant hebben besproken en er een duidelijke opdracht op tafel ligt gaan wij aan de slag. Allereerst dienen alle producten voorbehandeld te worden voordat ze van een coating kunnen worden voorzien. Hieronder ziet u een voorbeeld van het proces van het aanbrengen van een poedercoating:

 • Ontvetten;
 • Fosfateren;
 • Spoelen;
 • Demispoelen;
 • Zirkoniseren;
 • Demispoelen;
 • Poedercoaten.

In het geval van poedercoaten dient het metaal na het aanbrengen van de poedercoating verwarmd te worden. Dit gebeurd in een daarvoor bestemde oven. Hier zal bij een temperatuur van 100°C de poedercoating smelten en kan zich een mooie egale coatingslaag vormen. Vervolgens wordt de temperatuur gezet tussen de 140°C en de 200°C. Hierdoor komt er een chemische reactie op gang. Dit zorgt voor de uitharding van de coating. Het resultaat na uitharding is dan een mooie en vooral duurzame beschermende coating. Kortom; wij kunnen elk product van metaal helemaal naar uw wens coaten!

Bij Metaalland staan service en kwaliteit voorop!

Wij zijn pas tevreden als u dat bent! Maak kennis met de specialisten van Metaalland. Onze vakspecialisten hebben een ruime kennis en uitstekende kwaliteiten om uw product naar wens te produceren. Wij zorgen voor producten van het hoogste niveau en helpen u bij de realisatie. Wij verzorgen metaalproducten in alle soorten en maten. Wij leveren aan elke klant en voor elke opdracht! Of het nu gaat om standaard of maatwerk metaaloplossingen. Onze medewerkers hebben alle kennis in huis omtrent; aluminium, lood, plastisol, RVS en zink. We werken kosteneffectief en kunnen hierdoor uw producten tegen een concurrerende prijs leveren. Tevens worden de producten snel geleverd, in de juiste kwaliteit en hoeveelheid. Kortom wilt u de beste kwaliteit voor een goede prijs? Metaalland is uw partner voor al uw maatwerk metaal. De vakspecialisten van Metaalland staan graag voor u klaar!

Metaalland Metaalbewerkingen Coaten
Metaalland Metaalbewerkingen Coaten