Aluminium

Aluminium is elegant en zeer sterk!

De meeste mensen zijn wel bekend met aluminium. Aluminium is een sterk materiaal en zelfs drie keer zo licht als staal waardoor het zeer geschikt is voor veel verschillende toepassingen. Aluminium is een van de meeste gebruikte metalen van de wereld. Aluminium deklijsten, afdekkappen, gevelbekleding en profielen. Onze moderne zetterij produceert élk soort goot, dakrandafwerking en dak- en gevelbekleding die zelfs de meest creatieve en veeleisende vakman maar kan bedenken. Metaalland is uw betrouwbare en betaalbare specialist voor op maat gemaakte aluminium profielen en zetwerk.

Het metaal aluminium is in verhouding tot zijn gewicht zeer sterk. Daarom zie je dit metaal ook vaak terugkomen in de bouw. Zo maken wij er o.a. overstorten, afdekkappen, waterslagen, dakrandafwerkingen en hemelwaterafvoeren van. Wat ook een zeer grootvoordeel is van aluminium is dat het niet roest maar oxideert. Dit wil zeggen dat er een dun laagje oxidatie over heen komt wat het metaal afsluit van zuurstof. Hierdoor kan aluminium niet verder reageren en beschermt het zichzelf. Daarom zie je aluminium meestal ook doffer worden na de loop van tijd.

Lees meer

De voordelen van aluminium:

  • Aluminium is elegant en modern;
  • Ruime keuze aan kleuren;
  • Beschikbaar met verschillende structuurlakken;
  • Duurzaam;
  • Licht maar zeer sterk;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Brandveilig;
  • Recyclebaar;
  • Water-, wind- en luchtdicht.

Hoe wij aluminium toepassen!

Wij beschikken over verschillende machines die het voor ons mogelijk maken om aluminium te bewerken. Zo kunnen we ook aluminium platen en profielen in de juiste RAL kleuren spuiten. Hier wordt steeds vaker gebruik van gemaakt. Schroom dus niet en informeer naar de vele mogelijkheden!

Heeft u al gedacht aan aluminium waterslagen?

Waterslagen zijn profielen die bevestig worden aan de onder- of bovenzijde van een buitenkozijn of bij een dakrand. Met als functie: het afvoeren van het regenwater. De aluminium waterslagen zijn niet alleen functioneel, maar hebben ook een grote esthetische waarde en worden steeds vaker toegepast in architectonische projecten. Zo is het een stijlvolle afwerking voor uw huis of pand.

Kwaliteit, service en vakmanschap staan bij ons hoog in het vaandel

Wij vinden het van groot belang dat wij de beste kwaliteit leveren. Bij Metaalland staat de klant centraal. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor advies, ontwerp, productie en afwerking. Actief meedenken, teamwork en flexibiliteit is waar we voor staan. Dit zorgt ervoor dat we uw wensen snel kunnen ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan kwaliteit. We investeren voortdurend in kennis en expertise en volgen de ontwikkelingen op de voet. Dit alles om u altijd een actueel en breed assortiment te kunnen aanbieden. Kortom, wij stellen alles in het werk om aan uw wensen te voldoen. Breng eens een bezoek aan onze vestiging in Eindhoven en Nijmegen! Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!