Aluminium profielen Eindhoven

Op zoek naar aluminium profielen in Eindhoven? Kies voor Metaalland

Zoekt u voor uw pand in Eindhoven of Nijmegen een mooie afwerking voor op uw daken? Overweeg dan eens om aluminium dakrandprofielen aan te brengen. Aluminium dakrandprofielen voorkomen lekkages van uw platte dak en het wegwaaien van uw dakbedekking. Mocht u ervoor kiezen om geen profielen te plaatsen, dan kunnen er na een verloop van tijd ernstige gebreken ontstaan aan uw dak. Met onze ruime ervaring leveren wij als metaalspecialist alles omtrent aluminium dakrandprofielen. Geef uw dak een fraaie en moderne afwerking. Zo zijn daktrimmen in toenemende mate te zien in o.a. woningbouw en utiliteitsbouw. Daarmee werkt u uw dak strak af tot in het kleinste detail. Bekijk voor meer inspiratie naar onze projecten!

Ook voor aluminium hoekprofielen kunt u bij ons terecht!

Er zijn verschillende hulpstukken verkrijgbaar die allemaal onder de naam profielen vallen. Een voorbeeld van zo’n profiel is bijvoorbeeld een aluminium hoekprofiel. Een aluminium hoekprofiel is een strip met een rechte hoek er in. Perfect voor een strakke afwerking. Hoekprofielen zijn gemaakt voor uitwendige hoeken. Hiermee dienen ze als bescherming. Onze hoekprofielen, ook wel hoeklijnen, hoeklatten of hoekstrips genoemd, worden vaak voor afwerking gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan dakranden en gevelbekleding. Bent u op zoek naar aluminium hoekprofielen? Metaalland is uw partner als het gaat om metaal op maat.

Aluminium profielen op maat in Eindhoven en Nijmegen?

Naast aluminium profielen, leveren wij ook diverse aluminium zetwerk op maat in de regio Eindhoven en Nijmegen. Nadat u gewenste afmetingen heeft doorgegeven wordt een betaalbaar tarief berekend. Zetten is een proces waarbij u aluminium in alle denkbare vormen kan vouwen. Aluminium zetwerk is een gevormd profiel. Wij kunnen zeer nauwkeurige hoeken aanbrengen in een aluminiumplaat. Dit kan in verschillende diktes en diverse uitvoeringen afhankelijk van uw wensen. Denk hierbij aan populaire profielen zoals een hoekprofiel, U-profiel of Omega-profiel. Dankzij onze samenwerking ontstaat er geen standaard product maar een op maat gemaakt profiel. Geschikt voor verschillende afwerkingen rondom en in het huis.

Lees meer

Bent u op zoek naar aluminium profielen?

Aluminium is een van de meest populaire bouwmaterialen op dit moment. Dit komt omdat het behoorlijk duurzaam is en een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. De metaalsoort aluminium is in verhouding tot zijn gewicht behoorlijk sterk en duurzaam. Ideaal voor allerlei toepassingen in en om het huis. In zowel afwerking als design. Aluminium profielen worden geëxtrudeerd uit de daarvoor meest geschikte aluminium kwaliteit. Ook de bijhorende koppelstukken en hoeken hebben wij voor u op voorraad. Het grote voordeel rondom aluminium is dat het niet roest maar oxideert. Dit wil zeggen dat er een dun laagje oxidatie overheen komt wat het metaal afsluit van zuurstof. Hierdoor beschermd het aluminium zichzelf en is de levensduur lang. Om deze redenen is aluminium een van de meest geschikte materialen voor uw maatwerk profielen.

Aluminium profielen: de verschillende soorten.

In Eindhoven gebruiken architecten aluminium profielen om hun bouwwerk te verstevigen of aan te kleden. Aluminium profielen zijn in verschillende uitvoeringen en diktes beschikbaar bij Metaalland. Aluminium profielen zijn breed toe te passen voor diverse oplossingen waarbij er hoge eisen gesteld worden aan de constructie, en waarbij flexibiliteit belangrijk is. Op aanvraag is het mogelijk om aluminium profielen te anodiseren of deze van een RVS-look te voorzien. Hieronder een overzicht van ons aluminium assortiment.

 • Aluminium platen
  (Vlak, geperforeerd, tranen, gelakt);
 • Aluminium staven
  (Rond, vierkant, plat, rechthoekig, zeskant);
 • Aluminium buizen
  (Rond, vierkant, rechthoekig);
 • Aluminium profielen
  (Hoek, T-profiel, U-profiel, H-profiel, omega);

Onze experts in Eindhoven staan klaar om uw aluminium profiel naar wens te produceren.

Bij Metaalland kunt u eenvoudig aluminium zetwerk van hoge kwaliteit bestellen. Daarnaast beschikt Metaalland over een modern machinepark waarbij innovatie en techniek hand in hand gaan. Onze klanten kunnen bij ons terecht voor advies, ontwerp, productie en afwerking. Onze deskundigen denken graag met u mee om uw gevel- en daktoepassingen te produceren. Metaalland is een allround metaalbewerkingsbedrijf uit Eindhoven. We werken voor klanten uit Eindhoven en Nijmegen. Met onze vakkundigheid weten we wat het beste is voor uw dak. Wij vinden het van groot belang dat wij de beste kwaliteit leveren. Wanneer u nog vragen heeft kunt u gedurende openingstijden terecht bij ons gespecialiseerde verkoopteam. Metaalland is uw specialist in Metaal! Interesse om meer te weten over metaalbewerking? Neem zo snel mogelijk contact op met ons!